Ruta Movento: Viatge gastronòmic pel nord de Catalunya

Ruta Movento: Viatge gastronòmic pel nord de Catalunya

Aquest mes d'abril aprofitem la Setmana Santa per presentar una ruta gastronòmica de 4 dies i conèixer els millors productes culinaris catalans . Fuet de Vic, mongetes de Santa Pau, mel de Setcases, galetes de Camprodon, mató de Montserrat, anxoves de l'Escala, xocolata a la pedra d'Agramunt, mantega del Cadí… Tots ells són productes propis, per tradició, de les localitats catalanes que coneixerem a la nostra ruta. Esteu preparats?

Comencem aquest viatge a través de poc més de 600 quilòmetres de carretera que ens portaran a descobrir una gastronomia única i variada, cuidada amb cura, definida pels paisatges que veurem i pels cuiners i productors que l'elaboren. Esteu preparats per a un viatge per als 5 sentits?

MONTSERRAT

Arranquem el dia des del nostre concessionari Movent Autoselecció, ens esperen quatre dies en què viure, gaudir i assaborir tot el que ens depara el camí. Comencem visitant l' Abadia de Montserrat , on viure un divendres sant únic. Allà podrem esmorzar un bon mató, mató típic de la sagrada muntanya, amb mel de mil flors o de farigola elaborada a la mateixa muntanya. Una visita al monestir ens descobrirà aquest temple benedictí situat al cor d'una muntanya única i de formes increïbles, on perdre's enmig del bosc que l'envolta o bé visitar l'interior d'aquest edifici de la ruta mariana i poder escoltar el vostre escolania.

http://www.montserratvisita.com/

Imatge eliminada.

 

Montserrat

AGRAMUNT

Seguim camí del municipi d' Agramunt , passant per Carbasí , Cervera, ciutat natal del campió de Moto Gp Marc Márquez, i pel Parc Nacional de Plans de Sió , fins a Agramunt. Aquest municipi de l'Urgell, té en el seu haver estat l'epicentre de la producció de torrons i xocolata als peus de la Serra d'Agramunt . Un bon punt on aturar-nos a contemplar l'Església de Santa Maria i dinar al cor de la població és el Restaurant Atípic , on degustar tapes i cuina d'avantguarda, amb productes de proximitat. Recordeu, però, deixar lloc per a les postres, del mateix restaurant o d'una de les icones torroneres com és el Museu del Torró i la Xocolata Torrons Vicens , als afores del municipi.

BAGÀ

Deixem les terres de ponent, els seus paisatges aspres i les planes de la ribera del riu Segre i creuem les comarques de la Segarra i el Solsonès i ens endinsem al Berguedà , una comarca on seure al voltant d'una taula i degustar plats com les típiques patates emmascarades (patata sofregida amb botifarra negra i escorça de cansalada) o el freginat (sang i fetge de xai fregits). Un lloc on gaudir de la muntanya, del Parc del Cadí-Moixeró , i fer de Bagà el nostre centre d'operacions per passar la nit. A l'hora de sopar una bona opció és dirigir-nos a l' Hotel Restaurant Niu Nou i tastar la vedella amb cervesa negra del Pedraforca, xocolata i picada o l'arròs amb bolets i tòfona.

CAMPRODON

Al matí, després d'un bon esmorzar provant la mantega del Cadí a qualsevol establiment de Guardiola de Berguedà o del mateix Bagà, ens dirigirem cap a Camprodon , travessant la Serra del Catllaràs, zona prepirineica de gran bellesa i amb una gran riquesa natural. Travessarem Ripoll , on hi ha el Monestir de Santa Maria construït l'any 888, i ens dirigirem cap a Camprodon, on podrem trobar poemes penjats dels arbres amb motiu de la Setmana Santa. Aquest municipi és arxiconegut per ser la llar de les Galetes Birba i altres productes de pastisseria en general. Tot i així, per degustar la cuina d'alta muntanya us recomanem sortir de la població després de la seva visita i dirigir-nos a Beget al cor de l' Alta Garrotxa , allà trobareu el centenari Can Jeroni , un restaurant amb cuina tradicional de primera qualitat, una aposta per els sabors de la terra tractats amb amor i respecte.

Imatge eliminada.

 

Beget

SETCASES

Arriba el moment de cercar on passar la nit. Ens dirigim a 1.270 m d'altitud, molt a prop de la frontera amb França, al cor del Pirineu català. Parlem de Setcases . Municipi famós per l'elaboració de mel, localitzat als peus del Parc Nacional Capçaleres del Ter i del Freser . Una localitat pintoresca, amb carrers i cases empedrades, sent un vestigi de la tradició de la zona, i amb miradors com el Forat de l'Olla, el Collet de Xuriguera o el de la Baidana on tenir una vista incomparable de la comarca. Un lloc ideal per passar la nit i gaudir del silenci de la vall del Pedraforca .

Per dormir: Hotel La Farga

Per sopar: Can Jepet (cuina tradicional)

SANTA PAU

Després del descans, tornem a emprendre el nostre camí en direcció a la Garrotxa , zona volcànica i uns paisatges de contrast que deixen atònit el visitant. En concret anirem a Santa Pau a gaudir de les delícies de la cuina volcànica. Així, podem parar a dinar al Restaurant Masnou , amb carns a la pedra, xai rostit al forn i les mongetes típiques. De sabor fi, tendres i de color gris, és una de les meravelles de la comarca, marcada per les característiques volcàniques del terra, que doten tots els seus productes d'una personalitat única. Per baixar el dinar podem visitar la Fageda de Jordà o bé fer una excursió pel Parc Natural de la Garrotxa i visitar algun dels volcans inactius, paratges sens dubte inoblidables.

VIC

Seguim en direcció sud-oest, cap a la comarca d' Osona , concretament la seva capital, Vic . Buscarem allotjament a l' Hotel Seminaris , un antic seminari a 5 minuts a peu del nucli antic de Vic on trobar la calma i el repòs. Per sopar podem dirigir-nos al menjador, o bé buscar a Ca l'U , al costat de la plaça major. Allà trobarem una cuina tradicional actualitzada i podrem degustar la llonganissa, el fuet, la botifarra i les mongetes de collsacabra.

L'ESCALA

Ens traiem el somni de sobre i ens preparem per seguir el nostre gastronòmic viatge al voltant de Catalunya deixant l´interior i dirigint-nos al mar, a la Costa Brava . Visitarem un dels paratges més idíl·lics de la costa catalana, el municipi de l'Escala , famós per les seves anxoves. Allí podem trobar varietat de cuina i productes procedents del mar, i un bon lloc on tastar-los tots és el restaurant La Gruta . Abans de tornar al cotxe podem visitar el camí de ronda del poble, una ruta des de Cala Montgó que ens pot portar, després de 4 hores a peu, fins a Sant Martí d'Empúries , passant per platges i cales, arrecerats per la pedra i sota els arbres.

Reprenem la nostra ruta, ja en direcció a casa però sense tristesa, després d'haver gaudit durant aquests quatre dies d'uns paisatges espectaculars i una cuina inoblidable. Haurem gaudit de la vista, l'olfacte, l'oïda, el tacte i el gust d'aquesta ruta gastronòmica pel nord de Catalunya. Esperem que ho hàgiu passat tan bé com nosaltres.

Imatge eliminada.

Ruïnes greco-romanes a L'Escala.

Nom: Viatge gastronòmic pel nord de Catalunya

Àrea geogràfica: Catalunya

Durada: 4 dies

km: 672 km.

Fes clic aquí per veure la ruta detallada