Aquest mes descobrim una ruta per conèixer Catalunya sencera i gaudir del teu cotxe entre paisatges únics i interminables corbes. Conduir ha de ser una experiència, per això, Movento t'ho posa fàcil amb les rutes: condueix, sent, viu, gaudeix i diverteix-te però sempre amb precaució!
Preparats, llestos, ja!!!
Comença la nostra increïble ruta des del nostre concessionari Movento Autoselecció . Durant tres dies passarem des dels cims més alts dels Pirineus fins a les cales més amagades del Mediterrani , passant per les planes de la Catalunya interior o els paratges naturals del Delta de l'Ebre i de les Terres de Lleida.
Tres dies de paisatge en paisatge amagats darrere de cada revolt…. Com sempre, el primer és posar rumb a omplir el nostre dipòsit, és hora d´un bon esmorzar a Senmanat per agafar forces i començar la ruta amb bon peu. Senmanat és un municipi de 8.000 habitants i el terme municipal té una extensió de 28,4 km2. El nucli urbà està situat a 213 m d'altitud, a la frontera entre els dos Vallesos, pertanyent a la comarca del Vallès Occidental. La seva ubicació s'emmarca entre la depressió vallesana i els primers contraforts de la serralada del litoral, a una zona boscosa i de gran valor mediambiental.
Per esmorzar, al centre del poble , just darrere de l'Ajuntament, al carrer de l'Alcalde Juan Diez, 6 trobareu el Cafè La Xicra. Un local amb música suau, bon ambient i millors esmorzars.
Per a l' hora de dinar proposem parar a Cadaquès . Per a la majoria de cadaquesencs és especial, però per a qui no ho és, és més que especial. Per a molts és una illa i per a altres és llunyà, per a qui viu tot l'any és part de la seva vida i per a qui ve de vacances és com casa seva… moltes són les sensacions, les experiències i els valors que Cadaquès ofereix.
Per això, aconsellem no partir directament després de dinar sinó fer nit en aquest increïble poble pesquer que de ben segur no us deixa diferents. Podeu escollir l'hotel que més us convingui a la web del poble , a cadascun trobareu el confort i la calma necessàries que tant us mereixeu.
Per dinar i sopar, no us heu de preocupar. Quan arriba el moment de seure a taula els habitants de Cadaquès, com la resta d'empordanesos, són uns excel·lents gurmets. El peix del Cap de Creus i el marisc són els plats més suculents i apreciats , i no és estrany, ja que pel terreny rocós i els forts temporals de mar el peix té un sabor intens. Els plats tradicionals són: la paella de marisc, l'escorpena amb salsa i patates (suc d'escòrpora), les sardines, les anxoves, la daurada, el mer, el pagre, els eriçons de mar, la llagosta, els musclos i un llarg etcètera. Naturalment, tots aquests plats es poden degustar als diferents restaurants de Cadaquès
L'endemà al matí, ens vam aixecar aviat, amb més ganes d'asfalt i de seguir coneixent aquesta Catalunya tan especial per això vam pujar al cotxe en dejú i ens dirigim a Figueres per fer parada per esmorzar i, alhora, conèixer un altre magnífic poble.
Si voleu gaudir d'un esmorzar de forquilla de cuina tradicional a prop del centre de Figueres, us aconsellem visitar el Restaurant Can Jeroni , nosaltres esmorzem una botifarra amb una bona llesca de pà amb tomàquet que ens va asseure divinament per començar novament la nostra ruta rumb a La Seu d'Urgell on recorrerem magnífiques zones boscoses que captivaran els vostres sentits. Ens espera un tram d'unes 4:30 fins arribar a Viella deixant enrere La Seu d'Urgell.
Arribem a Viella per dinar després d'un llarg i divertit trajecte de corbes, com sempre, acompanyats de paisatges únics. Què us semblen unes tapes? Ja farem massa temps asseguts, per això, proposem menjar dret, de tapes al Restaurant Tauèrnes Urtau . Les tapes i altres plats complementen més de 70 pinxos diferents. Trobareu el vostre?
Prou de punxes, tornem al cotxe en direcció a La Geranadella per fer nit, passant per Pont de Suert, Tremp i Lleida. Després d'uns 500km és hora de descansar. Per això proposem fer nit a La Granadella , petit i tranquil poble que es caracteritza per les restes de l'antic castell que el coronava (sils i murs) i també restes del que va ser la vila tancada i es mantenen cases porxades i arcs interiors evocadors de carrerons antics amb decoratius del renaixement i del barroc.
Proposem sopar i fer una passejada per aquestes característiques restes. Podreu escollir el restaurant i allotjament que més us cridi l'atenció a la web del poble per als que encara els quedin forces, queda una llarga nit de Sant Joan per davant . L'endemà al matí, el primer que ens ve al cap és que estem ja a l'últim dia de ruta, és una pena però tornem al cotxe per dirigir-nos de tornada a casa. Ens dirigim a Gandesa , coneguda pels seus vins i els seus productes de pastisseria, on pararem per esmorzar. Gandesa destaca per l'excel·lent qualitat dels vins amb DO Terra Alta. Els blancs tenen alta graduació i una aroma acusadament “afruitada”. Els negres amb menys graduació tenen cos i són pujats de color. Igualment són molt apreciats, els vins generosos, secs o dolços i, especialment, els rancis. Les pastisseries locals elaboren artesanalment els dolços més típics : ametllats, casquets de cabell d'àngel, carquinyolis, coques de sagí, d'aiguardent, de mel, etc. Prova'ls tots, són boníssims!
Arribem a Sabadell més o menys a l'hora de dinar per celebrar Sant Joan en família, un bon àpat on reposar forces i explicar als familiars com de bé hem passat coneixent Catalunya amb cotxe. És hora del nostre merescut descans per afrontar novament la realitat. Esperem que ho hagis passat tan bé com nosaltres amb aquesta ruta!
Nom: “Ruta descobreix Catalunya”
Àrea Geogràfica: Catalunya
Durada: 2 nits KM: 1.149